Skip to main content

Nový hráč na trhu s aplikacemi

Share article

Není novinkou, že se Huawei rozhodl dobýt velkou část trhu s mobilními telefony a k tomu nedávno připojil i vlastní Huawei AppGallery. Jak si tento obchod stojí na trhu oproti Apple a Google?

Huawei Appgallery

 

Není novinkou, že se Huawei rozhodl dobýt velkou část trhu s mobilními telefony a k tomu nedávno připojil i vlastní Huawei AppGallery. Jak si tento obchod stojí na trhu oproti Apple a Google?

 

Vypadalo to bledě

Ze začátku se jevil start nové platformy jako rizikový. Tak, jako tomu bylo před lety s Windows telefony. Největším problémem a stopkou pro nákup těchto zařízení byl nedostatek mainstreamových aplikací. Huawei neměl Instagram, Facebook, Whatsapp a postrádal i e-mailového klienta. Stále je nemá. Jenomže existuje cesta, jak se k těmto aplikacím dostat jinou cestou, a to například přes Amazon Appstore. 

 

Otázkou spíš zůstává, zda tyto aplikace půjde jednou dostat do telefonů oficiální cestou. Snaha Huawei zde rozhodně je. Ale co když to nevyjde? Bude základna majitelů těchto zařízení natolik široká, že se na ně vyplatí vyvíjet i vaši aplikaci?

 


Viber a TikTok už jede

Vypadá to, že by Huawei nemusel následovat Windows. První vlaštovky se již objevují. Stáhnete si bez problému oblíbený TikTok, Viber, Snapchat nebo hru World of Tanks Blitz. A aplikace stále přibývají. Koukněte sami. Podle Huawei se už přihlásilo k vývoji přes 1,5 milionu vývojářů. Avšak stále je potřeba dělat mnoho ústupků, a to třeba přehrávat YouTube pouze v prohlížeči nebo mít napojený Gmail do nativní aplikace Huawei.

 

Komu by to nestačilo, může telefon obohatit o takzvané apk packages a získat tak vše potřebné, jako jsou třeba Google Maps. Je mnoho cest, jak se k aplikacím dostat a získat opravdu vše, co potřebujete. Bude tedy zřejmě jen na vývojářích, jak se k AppGallery postaví a na Huawei, aby v boji nepolevil.

 

 

Nestačí už App Store a Google Play Store?

Mohly by...ale. Huawei ve druhém kvartále roku 2020 překonal Apple i Samsung a nyní pokrývá zhruba 20 % světového trhu. To už opravdu není málo. A podle idc.com podíl stále roste. My v Pixelmate se novým věcem rozhodně nebráníme a kdoví, jestli za pár let nebude nejvíc in mít právě Huawei s AppGallery. :)

 

Máte skvělý nápad, ale nevíte jak začít? Přečtěte si pár tipů nebo nás kontaktujte a popovídáme si.

 

Did you like the article? Share it with others

Read also...

Pixelmate s.r.o.

Are you planning an app development?

Contact us